Het GEARSCORE™-concept

Met GEARSCORE™ kan de internetgebruiker de beste ski's en snowboards kiezen en tegelijkertijd profiteren van de beste prijzen die door nationale en internationale distributeurs worden geboden.

Met GEARSCORE™ kan de internetgebruiker de beste ski's en snowboards kiezen en tegelijkertijd profiteren van de beste prijzen die door nationale en internationale distributeurs worden geboden.

  • de 'redactionele artikelen': het product is niet daadwerkelijk getest en de schrijver stelt een theoretische mening op (in het algemeen gebaseerd op de beschrijving van de fabrikant)
  • de 'meningen van consumenten': de producten zijn getest door consumenten, in vergelijkbare omstandigheden zonder methode of competentiegarantie van de tester
  • de 'advertenties': bestemd om bepaalde producten te belichten in ruil voor een beloning van het merk

De missie van GEARSCORE™ is het selecteren van testen die echt nuttig en betrouwbaar zijn voor de internetgebruiker volgens de criteria die hieronder zijn beschreven.

Dit punt is met name belangrijk en krijgt bijzondere aandacht van het team van GEARSCORE™.

Bepaalde testen zijn compleet onafhankelijk van merken en weigeren elke economische link (bijv. PROSKILAB). Deze testen zijn goede kandidaten voor het GEARSCORE™-platform.

Veel schrijvers van testen hebben economische relaties van publicitaire aard (de fabrikanten betalen publicitaire toevoegingen, met name in tijdschriften) of van deelnemende aard (ze betalen om hun product te laten testen) met de merken, maar behouden toch een redactionele onafhankelijkheid. Deze testen krijgen bijzondere aandacht van het team van GEARSCORE™ om de objectiviteit van de test te waarborgen.

Andere testen zijn enkel publicitair bedoeld en hebben als doel bepaalde producten tegen betaling te belichten. Deze testen worden niet verspreid op het GEARSCORE™-platform.

Weet dat GEARSCORE™ een nieuw economisch model biedt aan schrijvers van testen waarmee zij zonder de financiering van de merken en met behoud van hun redactionele onafhankelijkheid kunnen werken. Hun inkomsten zijn afkomstig van de kliks in de rubriek 'Waar kan dit product worden gekocht?' en worden dan ook betaald door de distributeurs en niet door de merken.

GEARSCORE™ selecteert enkel testen die gedaan zijn in omstandigheden van normaal gebruik van het product.

Bepaalde zogenaamde 'testen' zijn in feite enkel 'meningen van de redactie' opgesteld in een kantoor zonder daadwerkelijke test van het product in normale gebruiksomstandigheden. Deze komen dan ook niet in aanmerking voor verspreiding op het platform.

De methode van een test garandeert de betrouwbaarheid van de informatie die wordt verkregen van de geëvalueerde producten. De omstandigheden van de test, de vergelijkingstabel, het technische niveau en het gewicht van de testers, de verwachtingen voor elke categorie van geteste producten, de procedure van debriefing, de objectieve weging van bepaalde eigenschappen, enz. zijn criteria waar rekening mee is gehouden in de selectie van een test.

GEARSCORE™ geeft de voorkeur aan vergelijkende testen indien deze beschikbaar zijn. Een vergelijkende test bestaat uit het evalueren van producten in dezelfde omstandigheden (van sneeuw en terrein) door hetzelfde panel van testers. Deze testen zijn over het algemeen compact (het aantal geteste producten is beperkt), omdat deze methode van testen ervoor zorgt dat alle producten uit een categorie door alle testers in een kort tijdsbestek (doorgaans een halve dag) worden geëvalueerd om zo voldoende vergelijkbare weersomstandigheden te garanderen.

Het technische niveau van de testers is ook een belangrijk punt waar GEARSCORE™ rekening mee houdt in de selectie van de testen die op het platform beschikbaar komen.

De professionele testers (ski- of snowboardleraren, gidsen in het hooggebergte, professionele wedstrijdskiërs/-snowboarders, enz.) hebben vaak een erg technisch uitgangspunt waardoor zij in staat zijn het gedrag van de ski of het snowboard zeer nauwkeurig uiteen te zetten.

De 'deskundige' testers (amateurs met een goed technisch niveau en met voldoende ervaring met het product) hebben een minder technisch uitgangspunt maar juist een uitgangspunt dat dichter bij de uiteindelijke gebruiker ligt.

Als laatste vullen professionele en amateurtesters elkaar aan doordat ze elk vanuit hun eigen uitgangspunt beoordelen. GEARSCORE™ selecteert bij voorkeur testen met dit aanvullende karakter.

De methode, de sneeuw- of terreinomstandigheden, het testteam, de geteste en vergeleken modellen, de wijze van opschrijven, de categorieën waarin het product is getest, enz. zijn van invloed op de testresultaten.

Maakt u zich geen zorgen wanneer u constateert dat de resultaten per test verschillen. Dat is normaal. Lees de opmerkingen zorgvuldig door en controleer of het product voldoet aan uw verwachtingen.