17,6 /20
Samenvatting
Uitgever NeveItalia
Test 2019 skis
Editorcategorieën Slalom
Merk Atomic
Model Redster S9
Beoordeling 17,6 / 20
Award Keuze van de reviewers - Gouden medaille Keuze van de reviewers - Gouden medaille

Oordeel van de testers

De Atomic Redster S9 in de versie 2018/19 is door onze testers gekozen als de beste slalomski voor 2019, met de gouden medaille voor 'Keuze van de reviewers'. Deze ski blinkt uit op vrijwel alle gebieden en wordt bekroond voor de beheersing in de bocht (uitstekende resultaten voor zowel nauwe als ruime bochten), voor de directe grip op de rand en voor impuls bij het inzetten van de bocht.

Het is een zeer stabiele en solide ski bij de begeleiding met een directe ingang, zegt Isabel Anghilante. Je voelt je meteen op je gemak dankzij de intuïtieve en vrijwel automatische ingang van de bocht en identieke afsluiting van de bocht, aldus Giovanni Manfrini. Laura Jardi geeft aan dat je direct de veiligheid ervaart.

Ondanks dat de ski intuïtief is met een directe ingang van de bocht, biedt de ski geweldige stabiliteit in de hoeken en goede aaneenschakeling van de ene op de andere bocht, zegt Riccardo Giacomel.

De ski vertaalt vrijwel alles wat de skiër in zijn hoofd haalt, op elke piste en zelfs zonder uitzonderlijk veel techniek en is dus geschikt voor een breed aantal gebruikers.

De structuur van de ski is stevig maar niet buitensporig stijf, maar soms te onstuimig. Op harde sneeuw wordt de ski pas optimaal benut (Isabel Anghilante).

Er zijn een paar kleine zwakke punten die zeker niet afdoen aan het uitstekende werk van de Oostenrijkse technici. Ze hebben een eenvoudige maar betrouwbare ski gemaakt die in de nauwe bochten echt uitblinkt (Giovanni Manfrini). Het gedrag in de slalom is bijzonder goed, maar de ski is in alle bochten makkelijk te gebruiken (Alex Favaro). De ski beschikt dus over een perfecte combinatie van techniek en eenvoud.

Gedrag

Komt overeen met profiel
4,2 / 5
Stabiliteit
4,3 / 5
Greep van de kant
4,8 / 5
Comfort
4,2 / 5
Besturing
4,6 / 5
Kortere bochten
4,8 / 5
Middelmatige bochten
4,6 / 5
Bochten met grote radius
3,7 / 5
Manoeuvreerbaarheid
4,3 / 5
Impetus
4,5 / 5

Atomic

Opmerkingen van de fabrikant

De nieuwe Atomic Redster S9 eet de slalom op met zijn snelle bochten en World Cup-erkende tech. Het grote nieuws is dat de wendbaarheid is vergroot en de stabiliteit is gemaximaliseerd. Het geheime ingrediënt is de nieuwe vooraf geteste Servotec-stang over de top van de ski. De naam is afgeleid van ‘Servolenkung’ omdat dat is wat het doet: sturen met kracht. Je kunt beter sturen in de bochten en ervaart meer stabiliteit op rechte stukken. Deze nieuwe generatie Redster-ski voor racen en op de piste is voorzien van de nieuwste innovaties.

De test NeveItalia

NeveItalia
  • Test van referentieski's in Italië
  • Technisch niveau van de testers
  • Strikte methode
  • Aantal geteste ski's
  • Bestaat sinds 2007