16,7 /20
Samenvatting
Uitgever NeveItalia
Test 2019 skis
Editorcategorieën Freeride
Model Atris
Beoordeling 16,7 / 20

Oordeel van de testers

BlackCrows Atris is getest in maat 184 en is de Freeride-ski van het Franse merk uit de stad Chamonix, aan de voet van de Mont Blanc.

Het is een echte Freeride-ski, herkenbaar aan de uitstekende stabiliteit en hoge veiligheid. Marco Suppa vertelt enthousiast dat hij geen zwakheden heeft gevonden, net als Mattia Tosello, die de BlackCrows Atris de perfecte ski vindt, in alle opzichten.

Voor Andrea Bergamasco is de ski goed gevormd, intuïtief en nauwkeurig door de bochten, met de toevoeging dat de ski zich goed gedraagt in alle omstandigheden.

Alex Favaro zegt dat de ski goed blijft drijven en een rigide structuur heeft en volgens Paolo Pernigotti is de ski veelzijdig en leuk op alle soorten sneeuw.

De zwakke punten die de testers hebben ontdekt zijn dat de ski moeilijk te beheersen is in smalle passages en waar er korte bochten en sprongen nodig zijn.

De BlackCrows Atris is een uitstekende ski voor Backcountry en Big Mountain, waarvoor skiërs goed moeten weten hoe ze zich moeten gedragen, en is dus gericht op de gebruiker met een middelhoge technische achtergrond. Deze perstatieski is geschikt voor Freeride, Heliski en steile pistes.

Gedrag

Komt overeen met profiel
4,4 / 5
Stabiliteit
4,1 / 5
Comfort
4,3 / 5
Manoeuvreerbaarheid
4 / 5
Drijfvermogen
4,1 / 5
Precisie
4,3 / 5
Take-off
4 / 5
In de lucht
4,1 / 5
Landing
4,1 / 5

Black Crows

Opmerkingen van de fabrikant

We wilden de Atris stabieler maken bij hoge snelheden zonder de geweldige hanteerbaarheid en speelsheid van de ski aan te tasten. Ons team is hierin geslaagd door op drie variabelen in te grijpen: verlenging van de radius, de flexibiliteit verzachten en een meer progressieve verhoging van de hak. De nieuwe Atris is zo beter hanteerbaar op hoge snelheden en is een geweldige ski om mee te beginnen.

De test NeveItalia

NeveItalia
  • Test van referentieski's in Italië
  • Technisch niveau van de testers
  • Strikte methode
  • Aantal geteste ski's
  • Bestaat sinds 2007