14,8 /20
Samenvatting
Uitgever NeveItalia
Test 2019 skis
Editorcategorieën Freeride
Model Corvus
Beoordeling 14,8 / 20

Oordeel van de testers

De Black Crows Corvus heeft zich bewezen als ski met een zeer rigide structuur, perfect voor zware skiërs die graag snel gaan. De ski is in het algemeen stabiel met goede drijfkracht en is goed in de landingsfase, volgens het positieve commentaar van Andrea Bergamasco. Het commentaar van Alex Penengo is dat de ski ontzettend stijf is maar op hoge snelheden goed door de bocht gaat en goed voelt bij maximale hellingen. Marco Suppa vindt de ski zeer stabiel en veilig aanvoelen. Alice Gabasio, Nicola Sertorelli, Alex Favaro, Rolando Bertolina en Federico Secchi vinden de ski stijf en goed gebouwd, vooral geschikt voor hoge snelheden op alle terreinen en bij alle sneeuwomstandigheden. De zwakke punten die de testers hebben ervaren zijn dat de ski erg zwaar is, traag reageert bij wisselingen en zelfs in de bocht en moeilijk blijft drijven op nieuwe poedersneeuw, aldus Federico Secchi. Alice Gabasio, Marco Suppa, Alex Penengo en Alex Favaro vonden de ski slecht te beheersen, hard en moeilijk. Voor Bertolina is het staartstuk te hard en te stijf.

De Black Crows Corvus is getest in maat 188 en is een goed presterende ski bevonden, met een goede structuur en daarom een beetje stijf. De ski is zeer geschikt voor zware skiërs en is perfect voor maximale snelheid vanwege de hoge stabiliteit waarmee je een veilig gevoel hebt. De ski wordt aanbevolen voor zowel mannelijke als vrouwelijke gebruikers met uitstekende technische vaardigheden en goed getrainde benen, voor Freeriders die graag op steile pistes skiën. Het is een uitstekende keuze voor de wedstrijden van Freeride Derby. De perfecte terreinen zijn open vlakten op zeer hoge snelheden, zoals bij Big Mountain en Heliski.

Gedrag

Komt overeen met profiel
4,0 / 5
Stabiliteit
4,6 / 5
Comfort
2,7 / 5
Manoeuvreerbaarheid
2,9 / 5
Drijfvermogen
3,4 / 5
Precisie
4,1 / 5
Take-off
3,7 / 5
In de lucht
3,8 / 5
Landing
4,1 / 5

Black Crows

Opmerkingen van de fabrikant

Dit iconische model van Black Crows heeft een grote make-over gekregen voor de 2018/2019-versie, met een omgekeerde camber, een segment met platte binnenzool en een dubbele plate van titanal-metaal. Hiermee heeft de nieuwe Freeride Corvus betere omwenteling op zachte sneeuw met toch een zeer krachtige greep op harde grond. De ski's zijn krachtig en kunnen het terrein aan. De Corvus is altijd klaar om te gaan en biedt met de nieuwe balans meer stevigheid op alle soorten terrein.

De test NeveItalia

NeveItalia
  • Test van referentieski's in Italië
  • Technisch niveau van de testers
  • Strikte methode
  • Aantal geteste ski's
  • Bestaat sinds 2007