15,2 /20
Samenvatting
Uitgever NeveItalia
Test 2019 skis
Editorcategorieën Freeride
Merk DPS
Beoordeling 15,2 / 20

Oordeel van de testers

Het WPS-model A112 van DPS is getest in maat 184 en heeft onder de testers van Neveitalia op de sneeuw van Livigno Carosello 3000 veel lof gekregen.

Deze ski biedt een uitstekende ski-ervaring. Alle testers waren meteen geïnteresseerd om deze 'nieuwe speeltjes' uit te proberen.

Geweldig in de sneeuw, op de piste en op hoge snelheid. Volgens de feedback van Andrea Bergamasco is de bouw van de ski perfect bij diepe poedersneeuw en heeft de ski een prachtige vorm.

Volgens Rolando Bertolina en Alex Favaro blijft de ski bijzonder goed boven de nieuwe poedersneeuw drijven.

Berggids Paolo Pernigotti vindt het een eenvoudig te besturen, intuïtieve ski-ervaring en voor Nicola Sertorelli werken de ski's ook goed op getransformeerde sneeuw.

Lena Attorresi en Viviana Maffei vonden de ski zacht, gemakkelijk en leuk, met een mooie spatel en zeer licht.

De zwakke punten die de testers hebben ervaren zijn moeilijkheid bij getransformeerde sneeuw, omstandigheden met veel wind en firn-voorjaarssneeuw. Hierbij had de ski minder stabiliteit en precisie bij bochten.

De DPS Wailer A112-ski's zijn een uitstekend 'speeltje' in poedersneeuw, waar ze uitstekend presteren bij bochten op hoge snelheden en op steile pistes. De lichtheid van de ski voorkomt dat de benen van de skiër vermoeid raken, waardoor deze ook geschikt is voor vrouwen. Aanbevolen voor skiërs van alle niveaus. Geweldig voor Heliski en Big Mountain.

Gedrag

Komt overeen met profiel
4 / 5
Stabiliteit
2,8 / 5
Comfort
3,5 / 5
Manoeuvreerbaarheid
4,3 / 5
Drijfvermogen
4,8 / 5
Precisie
3,6 / 5
Take-off
3,9 / 5
In de lucht
3,9 / 5
Landing
3,6 / 5

DPS

Opmerkingen van de fabrikant

De engineers van DPS hebben hun beste Alchemist Pure Carbon Core tot nu toe weten te implementeren zonder de legendarische vormen van de originele Wailer 112 aan te passen. Deze nieuwe technologie op de DPS Wailer 112 Alchemist is een verbetering ten opzichte van Pure3 Carbon, met ongeëvenaarde demping en soepelheid tijdens het skiën, en is nog steeds zeer effectief in verschillende omstandigheden. De DPS Wailer 112 Alchemist ski's hebben de bekende vorm waarmee je beter zult skiën en er meer plezier in zult hebben. Zo bevinden ze zich zeker tussen de meest gewilde Allround-ski's op de markt.

De test NeveItalia

NeveItalia
  • Test van referentieski's in Italië
  • Technisch niveau van de testers
  • Strikte methode
  • Aantal geteste ski's
  • Bestaat sinds 2007