15,4 /20
Samenvatting
Uitgever NeveItalia
Test 2019 skis
Editorcategorieën Freeride
Merk Dynastar
Beoordeling 15,4 / 20

Oordeel van de testers

Dynastar biedt de Freeride Legend-serie aan die in het seizoen van 2017/2018 is geïntroduceerd. De nieuwe Legend is de evolutie van de beroemde Cham-serie en de nieuwe modellen van de Legend-serie worden veel beter beoordeeld door de testers dan de modellen van de oude Cham-serie. Hele leuke ski! Onder goede aansturing heeft de ski een echte persoonlijkheid. Andrea Bergamasco is zeer blij met de structuur van de ski en de uitstekende zijkant. De ski is goed in de bocht, op snelheid en op steile hellingen. De nieuwe Legend-serie geeft een gevoel dat de oudere Dynastar-modellen niet konden benaderen. Alex Penengo, Lena Attorresi en Fabio Iacchini vinden de ski-ervaring goed, nauwkeurig en veilig, zelfs op snelheid. Rolando Bertolina vindt de ski-ervaring op poedersneeuw prachtig.

De zwakke punten die de testers hebben ontdekt zijn het gebrek aan manoeuvreerbaarheid bij smalle passages en dat de ski niet heel intuïtief is na het aantrekken. Voor Bergamasco had de ski geen duidelijke zwakke punten onder de sneeuwomstandigheden en op de plek van de test.

De Dynastar Legend X106 Konect is getest in maat 182 en is een fijne nieuwkomer. De ski is een goed gestructureerde Freeride-ski, met goede drijfkracht dankzij de 106 mm onder de voet. Bochten en snelle, steile pistes kunnen uitstekend worden genomen. Deze prestatieski is voor gebruikers met een goed technisch niveau, zowel mannelijk als vrouwelijk, zelfs voor agonisten die de Legend X106 Konect kunnen gebruiken voor Heliski, Big Mountain, Backcountry en Freeride-wedstrijden.

Gedrag

Komt overeen met profiel
4,2 / 5
Stabiliteit
4 / 5
Comfort
3,4 / 5
Manoeuvreerbaarheid
3,8 / 5
Drijfvermogen
4 / 5
Precisie
3,8 / 5
Take-off
4 / 5
In de lucht
3,8 / 5
Landing
3,6 / 5

Dynastar

Opmerkingen van de fabrikant

De volledig nieuwe LEGEND X106 is gemaakt om je overal naartoe te nemen en overstijgt de grens tussen Freeride en All Mountain, voor echt inspirerende prestaties op alle terreinen.

De nieuwste Powerdrive Free-constructie ontketent vloeiende dynamische kracht, speelse energie en baanbrekende grip voor de meest responsieve skibeheersing. Een progressief rockerdesign en zijkant met vijf punten bieden de natuurlijke veelzijdigheid en drijfkracht waarmee de hele berg jouw speeltuin wordt.

De test NeveItalia

NeveItalia
  • Test van referentieski's in Italië
  • Technisch niveau van de testers
  • Strikte methode
  • Aantal geteste ski's
  • Bestaat sinds 2007

Andere testen van dit model

Dynastar Legend X106 Konect 2019