16,9 /20
Samenvatting
Uitgever NeveItalia
Test 2019 skis
Editorcategorieën Freeride
Merk Fischer
Beoordeling 16,9 / 20

Oordeel van de testers

De Fischer Ranger heeft in eerdere edities van de Neveitalia Freeride-tests nooit veel succes gehad onder de testers. De vernieuwde modellen voor 2019 hebben echter veel lof gekregen van onze testers.

De ski is intuïtief, goed gestructureerd en nauwkeurig. Bovendien is de ski geschikt voor sprongen en kan het staartstuk landingen goed aan. Vergeleken met eerdere jaren heeft deze ski een extra versnelling. Andrea Bergamasco was ervan onder de indruk. Een verbluffende ervaring. Nicola Sertorelli vond de Ranger 115 FR een drastisch verbeterde ski ten opzichte van vorig jaar. Voor Favaro blinkt de ski uit in drijfkracht en stabiliteit, vooral bij ruime bochten. De zwakke punten die testers hebben gevonden, betroffen slechts kleine details of nuances. Voor Penengo en Suppa heeft de ski veel kracht en technische vaardigheden nodig om effectief te worden aangestuurd. Favaro vond dat de ski smalle bochten niet goed aankon.

De Fischer Ranger 115 FR is getest in maat 188 en is een uitstekende kandidaat in de Freeride-skicategorie. Het is een prestatieski met goede structuur die intuïtief en beheersbaar is. De drijfkracht is goed en de ski laat het beste van zichzelf zien bij gebruik op hoge snelheden. De ski wordt aangeraden voor zowel mannelijke als vrouwelijke gebruikers met een goed technisch niveau, als ook agonisten. Perfect voor skiërs op elk gewicht en zeer geschikt voor de wedstrijden Freeride Big Mountain, Heliski, Backcountry, Deep Powder, steile pistes en voor Freeriders die graag op kliffen skiën en sprongen maken in nieuwe sneeuw. De ski vereist getrainde benen om hem goed te beheersen en aan te sturen voor de beste ervaring.

Gedrag

Komt overeen met profiel
4,2 / 5
Stabiliteit
4,3 / 5
Comfort
4,2 / 5
Manoeuvreerbaarheid
4 / 5
Drijfvermogen
4,5 / 5
Precisie
4,2 / 5
Take-off
4,2 / 5
In de lucht
4,2 / 5
Landing
4,3 / 5

Fischer

Opmerkingen van de fabrikant

De zoektocht naar de perfecte ski is eindeloos. Het nieuwe TwinTip-ontwerp zorgt ervoor dat deze ski klaar is voor snelheid en plezier waar je maar naartoe gaat. De ski is extreem stabiel, robuust en zeer manoeuvreerbaar in alle omstandigheden, waaronder tijdens het klimmen naar de beste ski-ervaring.

De test NeveItalia

NeveItalia
  • Test van referentieski's in Italië
  • Technisch niveau van de testers
  • Strikte methode
  • Aantal geteste ski's
  • Bestaat sinds 2007