17,6 /20
Samenvatting
Uitgever NeveItalia
Test 2019 skis
Editorcategorieën All Mountain
Merk K2
Model Pinnacle 95
Beoordeling 17,6 / 20
Award Keuze van de reviewers - Gouden medaille Keuze van de reviewers - Gouden medaille

Oordeel van de testers

Het historische Amerikaanse merk K2 is beroemd geworden voor haar Freeski-series en is altijd al aanwezig bij de Freeride-tests van Neveitalia. Met het Pinnacle-model behalen ze altijd het podium in de All Mountain-categorie.

K2 Pinnacle 95 laat alle concurrentie achter zich en wint de gouden medaille van Neveitalia. Afgelopen jaar behaalde de Pinnacle 95 (2017-2018) de tweede plek op het podium met de 'Keuze van de reviewers'-ski's en met het model voor 2018-2019 bereikt de ski de hoogste trede van het podium. Hiermee wordt de ski bevestigd als beste ski in de categorie Freeride All Mountain 30% op de baan en 70% buiten de piste.

Deze prestatieski heeft een goede structuur maar blijft tegelijk licht. De ski is intuïtief en makkelijk voor skiërs met goede technische vaardigheden. De ski is zeker op hoge snelheid goed, aldus een enthousiaste Andrea Bergamasco die de K2 Pinnacle nog beter vindt dan eerdere modellen. De nieuwe sneeuw is waar de ski echt uitblinkt. De drijfkracht is goed en de ski is goed te beheersen in alle typen bochten, aldus Alex Favaro. Voor Alex Penengo is de ski intuïtief vanaf de eerste hoek en is de simpele vorm geweldig, licht en leuk. Voor de testers Marco Suppa, Alberto Sugliano en Nicola Sertorelli is de Pinnacle 95 unaniem geweldig vanwege de stabiliteit, precisie en voorspelbaarheid.

De zwakke punten die de testers hebben ontdekt zijn een gebrek aan stabiliteit bij ruime bochten voor Tommaso Guasco en weinig grip op de rand op de begane baan voor Alex Favaro. Andere testers hebben geen zwakke punten ontdekt.

De K2 Pinnacle 95 is getest in maat 184 en is een echte krachtpatser met betere beoordelingen dan andere modellen die getest zijn. De prestaties zijn uitstekend en deze veelzijdige ski is een perfecte vertegenwoordiger van de categorie Freeride All Mountain. De ski is intuïtief en makkelijk, zowel op de baan als erbuiten. De ski wordt aanbevolen voor zowel mannelijke als vrouwelijke gebruikers die de hele berg willen gebruiken. De ski is geschikt voor skitochten met stijgvellen, gebruik in poedersneeuw, Backcountry, Heliski en perfect voor Freeriders die sprongen en kliffen willen maken.

Gedrag

Komt overeen met profiel
5 / 5
Stabiliteit
4,4 / 5
Greep van de kant
3,8 / 5
Comfort
4,7 / 5
Besturing
3,9 / 5
Kortere bochten
4,2 / 5
Middelmatige bochten
4 / 5
Bochten met grote radius
3,8 / 5
Manoeuvreerbaarheid
4,9 / 5
Impetus
4,1 / 5
Drijfvermogen
4,9 / 5
Precisie
4,9 / 5
Take-off
4,5 / 5
In de lucht
4,7 / 5
Landing
4,4 / 5

K2

Opmerkingen van de fabrikant

De K2 Pinnacle 95Ti doet vrijwel alles wat je kunt wensen van een ski. De 95 mm brede ski met All Terrain-rockerdesign zorgt voor drijfkracht in diepere sneeuw maar blijft tegelijk snel van rand tot rand tijdens het carven. Het Ti-laminaat en een triaxiale gevlochten Konic-kern zorgen voor nauwkeurige hanteerbaarheid en controle. Kijk de volgende keer eens om je heen als je op de berg staat en je zult ontdekken dat de Pinnacle 95 net zo alomtegenwoordig is als een boterham met pindakaas op het lunchdek.

De test NeveItalia

NeveItalia
  • Test van referentieski's in Italië
  • Technisch niveau van de testers
  • Strikte methode
  • Aantal geteste ski's
  • Bestaat sinds 2007