17,3 /20
Samenvatting
Uitgever NeveItalia
Test 2019 skis
Editorcategorieën Freeride
Merk Nordica
Model Enforcer 110
Beoordeling 17,3 / 20
Award Keuze van de reviewers - Gouden medaille Keuze van de reviewers - Gouden medaille

Oordeel van de testers

De Nordica Enforcer 110 is voor het tweede jaar achter elkaar de beste ski in de Freeride-categorie, met eerste plaats in het skiklassement 'Keuze van de reviewers' voor de Freeride-categorie.

De ski is goed en intuïtief op poedersneeuw, met uitstekende drijfkracht en een reagerende structuur waarop je je veilig voelt. De ski is ook heel goed in de sprong en om tricks mee te doen. Perfect voor de kliffen, aldus de enthousiaste Andrea Bergamasco. De ski is klaar voor alle omstandigheden en is altijd beheersbaar. De ski-ervaring is zeer nauwkeurig en stabiel, zelfs op snelheid, aldus het commentaar van Marco Suppa, Federico Secchi en Nicola Sertorelli.

De zachte top zorgt voor uitstekende drijfkracht, is het commentaar van Rolando Bertolina. Voor Alex Penengo is de Enforcer 110 een stijve maar geweldige ski, die zeer nauwkeurig is op hoge snelheden en je aanmoedigt om beter te worden. Alex Favaro vindt de ski geschikt voor alle bochten en gemakkelijk en intuïtief. De conclusie van Alice Gabasio: een opwindende ski!

De zwakke punten die de testers hebben ontdekt zijn echt kleine details: Penengo vond de ski niet heel intuïtief bij bepaald gedrag, Favaro ervaarde weinig impuls in de bochtfase en Sertorelli vond de ski niet heel gemakkelijk voor beginners.

De Nordica Enforcer 110 is gestest in maat 185 en is een echte krachtpatser die alles aankan. Een goed presterende, gestructureerde, intuïtieve en reactieve ski die perfect is voor skiërs met goede technische vaardigheden buiten de piste die precies weten hoe ze de ski aan moeten sturen. De ski wordt aangeraden voor zowel mannelijke als vrouwelijke gebruikers, zelfs agonisten. Perfect voor skiërs op elk gewicht en zeer geschikt voor de wedstrijden Big Mountain Freeride, Heliski, Backcountry, Deep Powder, sprongen en kliffen.

Gedrag

Komt overeen met profiel
4,3 / 5
Stabiliteit
4,6 / 5
Comfort
4,4 / 5
Manoeuvreerbaarheid
4,3 / 5
Drijfvermogen
4,4 / 5
Precisie
4,3 / 5
Take-off
4,2 / 5
In de lucht
4,3 / 5
Landing
4,2 / 5

Nordica

Opmerkingen van de fabrikant

Enforcer 110 is de meest innovatieve Freeride Nordica-ski die we ooit hebben gemaakt. Het heeft de basis van de legendarische Enforcer 100 en is de nieuwste ski in de Enforcer-serie. De Enforcer 110 is gemaakt voor nieuwe sneeuw en is zo agressief als dat hij speels is. Om het gewicht te behouden zonder het gebruiksplezier op te offeren hebben we de ski een kern gegeven van balsahout, met inzetstukken van koolstofvezel en twee lagen titanium. Deze structuur verbetert het reagerend vermogen en vermindert vibraties. Tot slot heeft de ski een rockertop en -staartstuk met uitstekende drijfkracht, om de wendbaarheid tussen hobbels te verbeteren zonder de stevigheid aan te tasten. Kies de Enforcer 110 voor een onvergetelijke All Mountain-ervaring, zeker op nieuwe sneeuw.

De test NeveItalia

NeveItalia
  • Test van referentieski's in Italië
  • Technisch niveau van de testers
  • Strikte methode
  • Aantal geteste ski's
  • Bestaat sinds 2007