Proskilab

Frankrijk
Test : Ski's

Informatie over de testen Proskilab

Test : Ski's
Uitgever : Akena
Invoer : 2006
Originele taal : FR

Geschiedenis

PROSKILAB™ is een Franse skitest website die bestaat sinds 2006. De testen werd in het begin geïntegreerd in een speciale portaalsite over wintersport (Sports-Hiver.com). De testsite werd daarna onafhankelijk vanwege de specifieke informatie die mensen op internet zoeken en de ontwikkeling van internationale testen.


Methode

PROSKILAB™ gebruikt een vergelijkende methode die alle ski's in een categorie laat testen door hetzelfde testpanel. Gedurende een halve dag worden op deze manier de ski’s onder dezelfde omstandigheden getest. Het gaat om een compacte test van maximaal 6 à 8 ski's per categorie.

Om het aantal modellen en het vergelijkende karakter van de test te verzekeren, maakt PROSKILAB 2 maanden voor de test een eerste selectie van beste ski's op basis van eerdere testen en vooronderzoek.

PROSKILAB™ evalueert de ski's in sneeuwcondities die horen bij de geteste categorie. Performance ski's bij harde sneeuw, Allround ski's op een verschillende soorten sneeuw en All Mountainski's, freerideski's en langlaufski's op zachte sneeuw. Soms wordt een tweede testsessie gehouden wanneer de omstandigheden hors-piste niet goed genoeg zijn.


Geteste categorieën

PROSKILAB™ test de verschillende soorten ski's (piste, all mountain, freeride en langlauf) die per seizoen verschillen.


Testteam

Die Het testteam van PROSKILAB™ bestaat uit professionals, skileraren en berggidsen die veel ervaring hebben met het testen van skimateriaal. Zij zoeken per ski de limiet op en zij analyseren het gedrag. Bij elke test zijn er ook enkele beginners met een goed technisch niveau. Hun oordeel is van belang omdat zij het dichtst bij de klant staan.


Onafhankelijk

PROSKILAB™ is volledig onafhankelijk in haar oordeel en zij heeft dan ook geen handelsrelatie met de skimerken. Bepaalde merken leveren soms geen ski's omdat ze vinden dat hun materiaal niet hoog genoeg genoteerd zijn of omdat we vinden dat ze niet genoeg controle hebben over de resultaten.


Bedrijfsmodel

De testen van PROSKILAB zijn rendabel dankzij de verschillende linken (gegenereerd door het platform Gearscore B2B Services) waar de internetgebruikers op klikt en die leiden naar de distributeurs. Op de website staat geen enkele advertentie van de geteste merken.


Locatie en datum

De test vindt plaats in de Franse Alpen, normaal gesproken in La Clusaz in de maand maart die voorafgaat aan het nieuwe wintersportseizoen.

Proskilab : Alle testen