14,8 /20
Samenvatting
Uitgever NeveItalia
Test 2019 skis
Editorcategorieën Freeride
Merk Rossignol
Beoordeling 14,8 / 20

Oordeel van de testers

De Rossignol Super 7 is een makkelijke en intuïtieve ski met een rocker en een grote spatel die zeer geschikt is voor beginnende Freeriders. De ski heeft een zachte structuur waarmee je alles kan. De ski is speels en leuk en heeft uitstekende drijfkracht in diepe poedersneeuw, aldus Andrea Bergamasco. Voor Nicola Sertorelli is dit een ski voor wie de wereld van Freeride in wil stappen. De ski is geweldig te manoeuvreren op rechte stukken en de overdreven rocker drijft goed. De ski is heel goed om op te leren en op te verbeteren, aldus Alex Penengo. Marco Suppa vindt de Super 7 HD Konect een speelse ski die je niet tegenhoudt. Hij is goed in alle omstandigheden zolang je niet overdrijft. Volgens Rolando Bertolina en Federico Secchi is de ski-ervaring bijzonder goed in nieuwe poedersneeuw vanwege de drijfkracht. De zwakke punten die de testers hebben ervaren zijn dat de ski erg zacht is en grote elasticiteit heeft waardoor de ski minder responsief is tijdens de bocht en de wisseling. Ook is de ski vrij zwaar ten opzichte van andere ski's en heeft de ski moeite op sneeuw met wind en getransformeerde sneeuw, aldus Bergamasco. Voor Alex Favaro biedt de ski te weinig stabiliteit en voor Sertorelli en Suppa is de structuur te zacht en flexibel. Ook geven zij aan dat de ski op hoge snelheden in de problemen komt.

De Rossignol Super 7 HD Konect is getest in maat 188 en is een makkelijke en intuïtieve ski, die speels en leuk is, speciaal voor wie de wereld van Freeride in wil stappen. Voor beginners heeft deze ski veel te bieden in nieuwe poedersneeuw, maar op alle typen sneeuw gedurende het hele skiseizoen staat deze ski zijn mannetje. De ski is geschikt voor zowel mannelijke als vrouwelijke gebruikers op elk technisch niveau, zelfs beginners in Freeride. De ski is goed voor lichte skiërs, voor skitochten met stijgvellen en voor wie graag buiten de piste gaat.

Gedrag

Komt overeen met profiel
4,4 / 5
Stabiliteit
3,3 / 5
Comfort
4,4 / 5
Manoeuvreerbaarheid
4,3 / 5
Drijfvermogen
4,3 / 5
Precisie
2,7 / 5
Take-off
3,3 / 5
In de lucht
3,4 / 5
Landing
3,3 / 5

Rossignol

Opmerkingen van de fabrikant

Van La Grave tot de podia van de Freeride World Tour, deze legende is vernieuwd!

De Super 7 HD is vernieuwd. Hiermee kunnen Freeriders hun prestaties verbeteren dankzij een geoptimaliseerde Carbon Alloy Matrix-vezel. Deze nieuwe generatie revolutionaire vezels is een unieke combinatie van koolstofvezels met basalt dat is gelijmd met glasvezel. Hierdoor krijgt de ski kracht en stevigheid met voldoende dynamiek en lichtheid. De Super 7 HD is volledig opnieuw ontworpen, van de spatel tot het staartstuk. Hiermee luidt Rossignol een nieuw tijdperk van innovatie in, met Air Tip 2.0-technologie en een revolutionair design. De nieuwe bredere, verfijnde en lichtere spatel is verstevigd met een 3D-structuur en volledig geïntegreerd in de ski. De ski is hierdoor lichter en nog krachtiger en verlegt de grenzen van wat mogelijk is een beetje verder.

De test NeveItalia

NeveItalia
  • Test van referentieski's in Italië
  • Technisch niveau van de testers
  • Strikte methode
  • Aantal geteste ski's
  • Bestaat sinds 2007