Ski Rando Magazine

Frankrijk
Test : Tourski's

Informatie over de testen Ski Rando Magazine

Test : Tourski's
Uitgever : Ski Rando Magazine
Invoer : 2010
Originele taal : FR

Sinds 2010 test Ski Rando Magazine materiaal dat exclusief is bestemd voor het toerskiën. Nieuwe modellen, herstelde sets, nieuwe decoraties... Het is moeilijk om een weg te vinden in het enorme aanbod van toerski's. Ski Rando Magazine test ski's met een breedte onder de voet van 70 tot 115 mm en die overeenkomen met meerdere skistijlen waarbij met zorg de ski's worden geselecteerd die in onze ogen het meest relevant zijn. We testen de ski's in gevarieerde omstandigheden. In de poedersneeuw, maar ook op veel moeilijkere ondergronden, aangezien wij de meeste ski's tot aan het einde van het seizoen gebruiken voor diverse tochten.


Geteste categorieën

50-70mm : de smalste ski's in de markt worden met name gebruikt voor de competitie.

70-80mm : ski's die dicht tegen de competitiemodellen aan liggen, maar doordat ze iets breder zijn, kunnen ze veelzijdiger worden ingezet.

80-90mm : een breedte die een grote veelzijdigheid biedt en een klassieke breedte in het toerskiën.

90-100mm : deze categorie was nog niet zo lang geleden speciaal bestemd voor de poedersneeuw en werd gekwalificeerd als breed, maar in de loop der jaren zijn de ski's met een breedte van 90 en 100 mm onder de voeten steeds veelzijdiger geworden.

Meer dan 100 mm : redelijk exclusieve ski's die voornamelijk bestemd zijn voor de poedersneeuw.


Testers

Een team van ongeveer tien skiërs hebben de ski's getest. De profielen van de testers zijn zeer gevarieerd en hebben doorgaans een min of meer standaard niveau. De veronderstelling heerst vaak dat je een belachelijk goed niveau moet hebben om het gedrag van een ski te voelen en om een mening te hebben. Niets is echter minder waar. Zelfs als bepaalde testers erg goede skiërs zijn, is het ook interessant om de mening te verkrijgen van skiërs met een gemiddeld niveau. Onze testers variëren van gidsen in het hooggebergte tot freeriders met helm, en alles daar tussenin.


Methode

Onze test begint in maart in het skigebied, een periode waarin doorgaans alle winterse omstandigheden aanwezig zijn. Dit jaar was dit zeker waar, met bijna een meter poedersneeuw gedurende onze 4 dagen van testen in het skigebied. Voor dit gedeelte van de test waren wij in Piau-Engaly. Dit skigebied is super effectief voor testen met een ontkoppelde stoeltjeslift die ons direct tot 2600 m brengt waar we snel veel ronden kunnen maken op een grote, noordelijk gelegen piste met een hoogteverschil van 800 m. Vanaf de stoeltjeslift is het ook mogelijk om nog 150 m te klimmen met de toerski's voor een mooie afdaling richting Piau. We testen elk paar ski's op meerdere runs voordat we wisselen en dezelfde afdalingen nemen met anders ski's. Deze manier van testen biedt ons echt de mogelijkheid om de ski's met elkaar te vergelijken.

Vervolgens gebruiken we de toerski's tot aan het einde van het seizoen om onze indrukken tijdens de test in het skigebied te bevestigen, maar ook om een mening te verkrijgen in verschillende omstandigheden die we mogelijk niet gehad hebben in het skigebied. Deze fase biedt ons ook de mogelijkheid om de ski's tijdens het klimmen te testen, inclusief de bindingen en de schoenen. Dit jaar hebben we de ski's zoals gewoonlijk meegenomen naar de Pyreneeën, maar we hebben ze ook gebruikt in de Alpen en zelfs in Californië...

Elke tester heeft een blad bij zich waarop hij zijn indrukken kwijt kan en waarmee hij de ski's op verschillende criteria kan evalueren. Vervolgens komen we bij elkaar om onze meningen met elkaar te delen en een overeenstemming te vormen. Meestal komen de indrukken redelijk met elkaar overeen en als dit niet het geval is, testen we de ski's gewoon opnieuw. Met de selecties ‘Ski Rando Mag’ is het mogelijk om in één oogopslag de ski's te herkennen waar de testers het meest van onder de indruk waren en die er echt uitspringen in hun categorie. Maar let op, deze selecties willen niet zeggen dat andere ski's in de kast kunnen blijven. Sommige ski's zijn opmerkelijk goed op een bepaald terrein dat overeenkomt met waar u naar toe gaat of met uw skistijl. De selecties benadrukken met name ski's die overeenkomen met een groot aantal skiërs en die veelzijdig zijn.


Het tijdschrift bestellen

U kunt alle testen bekijken en het tijdschrift vanaf 1 oktober 2018 bestellen door de volgende koppeling te volgen:

http://www.skirandomag.com/telecharger-le-numero-33/

Ski Rando Magazine : Alle testen
De awards Ski Rando Magazine
Onderscheiding Onderscheiding
De beste producten getest door Ski Rando Magazine

Ski Rando Magazine - Skis 2020

Dynastar Mythic 97 pro 2020
Völkl VTA 88 LITE 2020
Black Diamond Helio 105 2020
Hagan Ultra 76 2020
Moonlight carbon 95 race 2020
Wedze FR950 2020